Voorbeelden. Inspiratie. Heerlijk naar verhalen van anderen te luisteren en kijken die op weg zijn naar een mega-succes. Een verhaal als deze van Pieter Hoff. Zijn presentatie in het Engels doet het goed. Een mooi verhaal want met zijn Groasis Waterboxx ...

Your email updates, powered by FeedBlitz


Wekelijkse update van enthousiasmeren.nl via email voor you. Click here to start your FREE subscription via FeedBlitzEnthousiasmeren - 5 new articles

Een slimme Hollander red de aarde van CO2 – Pieter Hoff @ Pop!Tech

Voorbeelden. Inspiratie. Heerlijk naar verhalen van anderen te luisteren en kijken die op weg zijn naar een mega-succes. Een verhaal als deze van Pieter Hoff. Zijn presentatie in het Engels doet het goed.

Een mooi verhaal want met zijn Groasis Waterboxx gaat hij de planeet redden van de CO2 ondergang.

Luister naar de ontwikkelingen van de Waterboxx en hoe gedreven Pieter is om het CO2 terug te dringen door de natuur het werk te laten doen. Met de Waterboxx geeft hij planten dat duwtje in de rug dat ze nodig hebben in gebieden waar nu niets groeit, de Sahara en rotslandschappen.

 

Pieter Hoff’s Groasis waterboxx from PopTech on Vimeo.


Deze video vond ik via Erno Mijland op Alles kan altijd beter. Erno roept met dit voorbeeld op om andere Nederlanders te noemen die het opvallend goed doen in het buitenland, en in Nederland nog wat onbekend zijn.

Pieter is trots op onze nationale kenmerken, hij is een bollenkweker en draagt ‘Wooden shoes’. Mooi!
Pietre Hoff op klompen tijdens PopTech

Hier nog een kort interview met Pieter

 

Interview with Pieter Hoff from PopTech on Vimeo.

Interessante video’s komen er van PopTech

Meer over PopTech

PopTech is a cutting-edge nonprofit organization working at the forefront of thought-leadership and social innovation. We are renowned for our visionary annual conferences, our thriving community of thought-leaders and influencers, our compelling digital content, and our breakthrough social innovation programs.

Our mission is to accelerate the positive impact of world-changing people and ideas.

    Als je iets wilt, begin dan gewoon – Nils Roemen

In het overzicht van Henk-Jan Winkeldermaat #mijnmoment vind ik steeds weer mooie dingen. Zo bijvoorbeeld het mooiste moment van Nils Roemen:

Als je zo van een jaar geniet als ik van 2010 heb gedaan is het moeilijk een specifiek moment aan te wijzen. Wat me het duidelijkst voor de geest staat, als ik dan een moment moet kiezen, is de spontane huilbui ergens achter in de gangen van de Waarmakerij, tijdens de openingsbijeenkomst.

Op zijn site schrijft Nils:

Woensdag 26 oktober was het zover en is de Waarmakerij in Nijmegen geopend.
Een Co-work plek in Nijmegen die volledig tot stand is gekomen door het verbinden van sociale overwaarde.

Op StandUpInspiration vertelde Nils er al over.

 

video

Zoek je een plek om te werken in Nijmegen, ga dan naar de Waarmakerij, maar pas op er kan zo maar iets leuks gebeuren. Als je iets vraagt kun je het zo maar krijgen. Als je iets begint kan het zo maar lukken.

Veel plezier in 2011.

    De wandeling van Nee naar Ja – William Ury

Een mooie video om het jaar 2010 af te sluiten. Vooruit blikken naar 2011. Hoe kunnen we vrede krijgen?

“Het geheim van vrede zijn wij.”

Luister naar de inspirerende verhalen van William Ury die al in vele conflicten heeft bemiddeld.

William is de auteur van Getting to Yes: Negotiating an Agreement Without Giving In (aff)

Samen kunnen we het antwoord naar vrede vinden.

    Mijn moment van 2010 – door Henk-Jan Winkeldermaat

Zoals ieder jaar heeft Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) ook dit jaar weer een heel mooi aantal ‘Mijn moment’ verzameld van verschillende mensen.

Het leuk is dat je via dit soort overzicht hebt in wat mensen hebben gedaan het afgelopen jaar. Ik kwam er achter dat ik toch wel heel wat had gemist.

Zo had ik wel gezien dat Sanne Roemen (@realoomph) een verre reis had gemaakt maar niet dat ze zulke mooie keuzes had gemaakt en spannende presentaties had gegeven.

Zie haar video bij Context MasterClass

 

Context MasterClass met Sanne Roemen from ColdSun Productions on Vimeo.

Ook wist ik van het overlijden van een van oprichters van The Crowds, maar niet dat Erwin Blom (@erwblo) zo’n mooi verhaal deelde.

Ik wist dat Hans Mestrum (@hansmestrum) een mooi plek had gevonden bij de HAN maar niet dat hij afgelopen jaar 25 jaren getrouwd was.

Van Guido van Nispen (@gnispen) wist ik dat hij heeft gewerkt aan de overname van het ANP en dat hij naar fotoworkshop in Tjernobyl samen met Irene Kress.

En nog veel meer mooie mensen als Frank Bruining, Gerjanne Tiemens, Danielle Schouten die helemaal haar auto-ding is gaan doen iets met snelle auto’s en zo…., Martine de Jong die een schot in de roos heeft met recensiekoning, Anna-Maria Giannattasio die wat (on)rustiger is … en nog veel meer.


Kijk zelf op punkmedia.nl

Dit is mijn hoogtepunt.

    


3 voorbeelden van lokaal eco-ondernemerschap – Majora Carter – TED

Al eerder heb ik een presentatie op TED van Marjora Carter genoemd, zie dit overzicht van TED talks, TED2008 – The Big Questions – meld je nu aan. In 2006 had vertelde ze over haar groen project in the Bronx.

In deze video, vertelt ze met dezelfde passie over 3 andere eco-ondernemers. Ondernemers die iets doen voor de maatschappij, terug geven, mensen helpen en echte ondernemers zijn. Het gaat veel verder dan geld aan goede doelen geven, het gaat over ‘Home (town) Security’.

Voor Majora ‘Charitable Spending’ is ongelijk aan ‘Sustainable Solutions’, dus geven aan goede doelen is ongelijk aan duurzame oplossingen. Het is beter om met elkaar te werken aan duurzame oplossingen.

Aan het einde van de video laat ze nog zien hoe de projecten van destijds er nu voor staan.

Hoe kunnen wij als zelfstandige werken aan duurzame oplossingen?

    
 


Andere artikelen:


You Might Like

Safely Unsubscribe ArchivesPreferencesContactSubscribePrivacy