Olives gordal amb xocolata i oli de taronja. Foto: Associació Paradistes de La Boqueria. Dins les activitats 'Keep Calm and Boqueria' els paradistes fan trobades alguns dimecres a l'aula gastronòmica per explicar particularitats del gènero que ...

Click here to read this mailing online.

Your email updates, powered by FeedBlitz

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


  1. de les olives Francesc a la Boqueria
  2. del robot BB8 de Star Wars fet amb formatge i bacó
  3. de subhasta de peix de barca, al mercat born gourmet
  4. de tres entrepans molons. Video recepta a Gastronosfera.
  5. de #Ràdiodays. Parlant de canelons al Via Lliure de RAC1
  6. More Recent Articles

de les olives Francesc a la BoqueriaOlives gordal amb xocolata i oli de taronja.
 Foto: Associació Paradistes de La Boqueria.

Dins les activitats 'Keep Calm and Boqueria' els paradistes fan trobades alguns dimecres a l'aula gastronòmica per explicar particularitats del gènero que porten i fer tastets del mateix. Fa un parell de setmanes en Francesc i l'Imma de la parada Olives Francesc ens van explicar les bases del procediment per a preparar i amanir les olives. Com sempre, jalar és bien, aprendre és encara millor.

En Francesc i l'Imma
 Foto: Associació Paradistes de La Boqueria.

Recolecció, neteja i extracció principal dels amargs, amaniment, repós final i maduració són les fases principals que porten una oliva fins a taula amb èxit. En el video de cinc minuts en Francesc ho explica perfectament.

 

A banda del coneixement profund sobre el producte olivaire, d'aquell taller-xerrada ens vem endur  una idea fanàstica: farcir les mandonguilles amb una oliva -desossada- varietat kalamata. Tre-men-do.

Mandonguilles amb kalamata. Tremendes.
 Foto: Associació Paradistes de La Boqueria.

Gràcies Francesc i Imma per dedicar-nos una estona, intentarem fer a casa una versió de les mandonquilles que s'apropi a la vostra! :)

    

del robot BB8 de Star Wars fet amb formatge i bacó

Internet, divino tesoro.

 

Via Microsiervos
    

de subhasta de peix de barca, al mercat born gourmet


Avui hem fet passejada per el Mercat Born Gourmet, una proposta divertida per a cada tercer cap de setmana de mes. No gaires parades, però una qualitat espatarrant: Cap a casa han vingut la sobrassada sideral de la familia Rovira (Els Casals), el formatge d'en Pere (Molí de Ger), verdures de Pau Santamaria i el que ha resultat la sorpresa més festiva de la jornada: peix subhastat per la Confraria de pescadors de Barcelona. Subhasta de peix pescat de matinada, sip, como lo lees amijo. Peix de llotja al mig de Barcelona :)


 


Amb el patró major micròfon en ma, ens hem agenciat en subhasta descendent uns molls (varietat sorrencs, sí, però amb una carn ferma digna de gladiador romà), cananes i unes sardines que fan goig. Forn, planxa i cassola prevenidos!La gràcia és que cada tercer cap de setmana aniran celebrant aquestes subhastes i estan estudiant la possibilitat que puguis cruspir-te el peix comprat allà mateix aprofitant la brasa que actualment es dedica a fer calçots. Jo m'estimo més portar-lo  a casa i gaudir amb el moment de cercar recepta. Però menjar-lo al moment amb el toc fumat també és planazo.
Total i resumint: poques parades però d'alta qualitat, subhasta de peix directe de barca i una gran manera de passar cada tercer dissabte de mes. Endavant les atxes.

    

de tres entrepans molons. Video recepta a Gastronosfera.

De l'article amb video recepta d'avui a Gastronosfera.com em quedo amb la frase hiperbòlica 'entre dos rebanadas de pan te cabe una vida'. Que sí, que els entrepans només son...entrepans. Però en el contexte adient són loputumés.

http://www.gastronosfera.com/es/recetas/tapas-y-aperitivos/trio-de-bocadillos-molones-dos-salados-y-uno-dulce

I aquí en teniu tres exemples. El de pinchos morunos amb hummus i uns bastonets ben menuts de ceba morada m'encanta. :)

 
    

de #Ràdiodays. Parlant de canelons al Via Lliure de RAC1


Parlant de canelons i lloc on menjar-ne al programa Via Lliure de RAC1. Podeu escoltar la secció dels blogs vivants aquí :) #radiodays a partir del minut 14h ;)


    

More Recent Articles


You Might Like

Click here to safely unsubscribe from "decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)."
Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy