Filme, carti, alte impresii - 5 new articles


Cate “ceasuri” stau pe internet si cu ce imi ocup timpul

Stau pe internet ceasuri intregi si parca tot as mai avea timp sa completez acest numar de ore. Sa va explic, de exemplu, cum este programul meu zilnic si, dupa aceea, poate imi dati cateva exemple si indrumari unde as mai putea sa adaug niste timp suplimentar „internetului” meu zilnic.

Trezirea la ora 5.50 (cu ajutorul telefonului, normal): somnoros, nefericit, cateodata mahmur, adeseori nervos din cauza orei, ma tarasc prin casa pentru a fi gata intr-o jumatate de ora sa ajung in tren. Pe vremea cand lucram in oraselul meu de provincie si ma trezeam la 7.30, primul lucru pe care il faceam era sa dau drumul la laptop si sa citesc mailurile in timp ce mancam. Acum nu prea se mai poate...

Trenul spre Capitala la 6.40: am schimbat telefonul pentru a putea citi mailuri, scrie mesaje pe blog sau vedea filme in tren, o ocupatie care vad ca este din ce in ce mai uzitata. Insa si asta a devenit exceptie, de vreme ce niciodata nu am iubit diminetile: zilele mele (indiferent ca sunt treaz sau nu), incep dupa ora 10, cand ochii mi se deschid suficient.

Munca in perioada 8.30-17.00: nu exista niciun moment in cele opt ore in care un browser de Internet sa nu fie deschis, , una dintre cele patru adrese de email, impreuna cu Messengerul si TweetDeck-ul, dar si alte aplicatii necesare „drogului” zilnic. Internetul a devenit pentru mine o viata, de prin 2001, cand ma abonam la cateva grupuri pe yahoo, de acum 3 ani si jumatate de cand deschideam acest blog, din 2009 de cand am pornit si cu www.filme-carti.ro.

Tren spre casa la 17.50: De data aceasta, timpul se imparte intre o carte buna sau un film vizionat la telefonul meu mobil. Vremea trece repede pana ajung din nou acasa la... laptopul meu (trebuia sa zic la familia mea?)

Acasa, dupa ora 19.30: Dependenta mea de internet devine evidenta cand ajung acasa. Primul lucru pe care il fac, dupa ce ma descalt (dar nu intotdeauna ma descalt prima data:D), este sa dau drumul la laptop (da, il inchid ziua), sa verific ce s-a intamplat, ce mesaje am mai primit, in perioada de doua ore si jumatate cat am calatorit. Pana tarziu in noapte, laptopul este singurul lucru pe care il vad, chiar neglijandu-i pe cei din jur.

Cate ore, in total? Cel putin 12 ore din 24, destul de mult pentru un miop si un sedentar ca mine. In weekend probabil si mai mult.

Mi se reproseaza deseori ca stau prea mult pe Internet, dar am norocul ca familia ma suporta, ca sunt intelegatori, ca fiul meu la cei 5 ani ai sai deja ia loc langa mine, da si el drumul la calculator si schimbam impresii despre Internet: stie deja ce inseamna Internet, butoanele de „back” si „refresh”, google si probabil multe altele. Poate, cu acest prilej, ii voi explica si despre ceasuri Casio, despre frumusetea utilizarii echilibrate a timpului atunci cand il poti contabiliza cu ajutorul unui dispozitiv performant si precis.

    


Acest blog se va muta!

Am decis cu ceva timp in urma, impreuna cu un prieten, sa incercam sa dezvoltam conceptul de blog si astfel sa ne mutam intr-o casa noua - www.filme-carti.ro.

In ianuarie 2008, Jovi deschidea acest blog-Jovimpresii, unul de impresii despre filme, carti si altele, care mi-au adus aprecieri, premii, prieteni, vizitatori, cititori. L-am sustinut, am pus suflet, chiar ma doare cumva ca el nu va mai fi.

Insa sper ca noul site/blog sa confirme asteptarile mele, dar mai ales ale dumneavoastra, cei care mi-ati apreciat de atatea ori gandurile si impresiile. Multumesc tuturor.

Ce fel de recenzii veti gasi pe www.filme-carti.ro?
-despre filme, punand accentul pe filmele de colectie, una din rubrici fiind cea de “1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata”;
-despre carti si fenomenul cultural romanesc, recenzii obiective, exhaustive, gata a fi publicate si in presa scrisa. De asemenea, voi continua rubrica “Prin blogosfera culturala…” de aici.
-alte impresii despre orice, dar cu accentul pe ceea ce constituie obiectul acestui site-filme si carti.


Pornesc la un nou drum cu multa convingere, dar si emotie pentru ca vreau sa cititi numai lucruri de calitate, care sa va faca placere in continuare.

Multumesc,

Jovi

P.S. Sper ca cei care ma au in lista lor de bloguri sa aibe timpul necesar sa faca aceasta modificare...:)

    


Film: Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom


Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom(2003)
Spring, summer, fall, winter...and spring
Primavara, vara, toamna, iarna... si din nou primavara

Regia: Kim Ki-duk

Actori: Kim Ki-duk, Yeong-su Oh, Yeo-jin Ha

Un adevarat basm despre viata, o poveste care ne poarta prin toate anotimpurile, atat ca perioade ale anului, dar mai ales ca ciclu al intamplarilor, deloc simple, care ne insotesc peste timp, trecand prin copilarie, dragostea adolescentei, nebunia varstei de mijloc si intelepciunea batranetii. Continuare pe filme-carti.ro.

    


Film: Apocalypto


Apocalypto(2006)
Apocalypto

Regia: Mel Gibson

Actori: Gerardo Taracena, Dalia Hernandez, Rudy Youngblood, Raoul Trujillo

Am mai vazut filmul imediat dupa lansarea lui, dar am tinut foarte mult sa il revad si acum, pentru a-mi da seama mai bine de tot ceea ce reprezinta. Mel Gibson a reusit in ultimii ani sa impresioneze si chiar sa socheze cu realizarile sale pline de realism, unul violent, si mentionam aici Braveheart, The Passion of the Christ si acest Apocalypto.

Continuarea pe filme-carti.ro.


Nota 8/10
Jovi

    

Film: Bart Got a Room


Bart Got a Room(2008)
Bart Got a Room
Regia: Brian Hecker

Actori: Steven Kaplan, Cheryl Hines, William H. Macy

Un film despre adolescenti tipic, fara mari pretentii si totusi simpatic, convenabil a fi vizionat intr-o dupa-amiaza de weekend. Cliseele se regasesc la orice pas, happy-end-ul este evident, avem parte de inca o cursa de atragere a unei partenere viabile pentru balul de absolvire pentru un baiat cam uratel, timid si in necunostinta de (vreo) cauza.
Continuarea la Filme-carti.ro.

Nota 6/10
Jovi
    

More Recent Articles

You Might Like

Safely Unsubscribe ArchivesPreferencesContactSubscribePrivacy