Το πολιτικο σκηνικό αλλάζει γρήγορα και η ταξικές συγκρούσεις αρχίζουν να γίνονται ολο ένα και ένα πιο καθημερινό ζωής. Το blog αυτό έχει ...

Click here to read this mailing online.

Your email updates, powered by FeedBlitz

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


  1. The end
  2. Καταγγελία εργαζομενου στη Marfin Bank
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:ΕΒΑΛΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ,ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...
  4. Η διαθήκη μου
  5. O apoel ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ
  6. More Recent Articles

The endΤο πολιτικο σκηνικό αλλάζει γρήγορα και η ταξικές συγκρούσεις αρχίζουν να γίνονται ολο ένα και ένα πιο καθημερινό ζωής. Το blog αυτό έχει εκπληρώσει τον σκόπο τουμ δηλαδή την  ενημέρωση ενάντια στην παραπληροφόρηση. Το blog θα παραμείνει ανοιχτό  ώς ιστορική πηγή.


Ευχαριστούμε πολύ


...............και μην ξεχνάτε....οι συνηδείσεις στο δρόμο δημιουργούνται....θα τα πούμε εκει.
    

Καταγγελία εργαζομενου στη Marfin Bank

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959
    

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:ΕΒΑΛΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ,ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Αμφισβητεί την σύνθεση του δικαστηρίου η μητέρα του δολοφονημένου Αλέξη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Προιστάμενο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και Λαμίας, και τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Τα νέα δεδομένα όπως λέει την έχουν συγκλονίσει. Πρόκειται όπως λέει στην επιστολή για στοιχεία που οδηγούν
«…στην αμφισβήτηση, την αξιοπιστία αλλά και την διαφάνεια της διαδικασίας της πολύκροτης δίκης».


Τα στοιχεία που επισυνάπτει και στέλνει μαζί με την σκληρή επιστολή της στους παραπάνω φορείς αφορούν:
- Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, Βασιλική Βλάχου, σύμφωνα με τα οποία έχει τιμωρηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με προσωρινή αργία, διότι δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2000 εως το 2004, ενώ για την ίδια υπόθεση, η εν λόγω δικαστικός έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης!
Αναφέρει χαρακτηριστικά : «Πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου φέρονται να έχουν εμπλακεί στο ούτως καλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, έχουν μνημονευτεί σε πειθαρχικές διώξεις, ή έχουν δικαστικές εκκρεμότητες».
Όπως καταλήγει στην επιστολή της η Τζίνα Τσαλικιάν έχει υποχρέωση απέναντι στην μνήμη του παιδιού να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση από τον Άρειο Πάγο.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,αναφέρει «θεωρώ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα, διαλευκάνοντας και ερευνώντας τα δημοσιεύματα που αφορούν την σύνθεση του δικαστηρίου και κάθε εμπλοκή προσώπων που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα».

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΣΟ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

απο prezatv
    

Η διαθήκη μουΑντισταθείτε
σ’ αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
και λέει: καλά είμαι εδώ.
Αντισταθείτε σ’ αυτόν που γύρισε πάλι στο σπίτι
και λέει: Δόξα σοι ο Θεός.
Αντισταθείτε
στον περσικό τάπητα των πολυκατοικιών
στον κοντό άνθρωπο του γραφείου
στην εταιρεία εισαγωγαί – εξαγωγαί
στην κρατική εκπαίδευση
στο φόρο
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε
σ’ αυτόν που χαιρετάει απ’ την εξέδρα ώρες
ατελείωτες τις παρελάσεις
σ’ αυτή την άγονη κυρία που μοιράζει
έντυπα αγίων λίβανον και σμύρναν
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε πάλι σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι
στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε
στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες
σ’ όλα τ’ ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι
σ’ όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα
στις κολακείες τις ευχές στις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους.

Αντισταθείτε στις υπηρεσίες των αλλοδαπών
και διαβατηρίων
στις φοβερές σημαίες των κρατών και τη διπλωματία
στα εργοστάσια πολεμικών υλών
σ’ αυτούς που λένε λυρισμό τα ωραία λόγια
στα θούρια
στα γλυκερά τραγούδια με τους θρήνους
στους θεατές
στον άνεμο
σ’ όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς
στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας
ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.
Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την
Ελευθερία. 


Μιχάλης Κατσαρός
    

O apoel ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ


Από την ίδρυση του κιόλας, το 1926, ο ΑΠΟΕΛ κάνει ξεκάθαρους τους εθνικιστικούς και ρατσιστικούς του σκοπούς:
Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας. Αποκλείει έτσι από τις τάξεις του τους τουρκοκύπριους κατοίκους της πόλης στη λογική μιας εθνοφυλετικής καθαρότητας. Στα χρόνια που ακολουθούν (κρίση του 29, φασισμός την Ιταλία, Ναζισμός την Γερμανία, Εμφύλιος στην Ισπανία, Β΄ παγκόσμιος πόλεμος, Ελληνικός εμφύλιος) το ακροδεξιό – εθνικιστικό αυγό του φιδιού επωάζεται από τις διοικήσεις του μεθοδικά στην ομάδα. Αποκορύφωμα η ιταμή ανάμειξη τους, το 1948 , στον ελληνικό εμφύλιο όπου ο ΑΠΟΕΛ καταδίκαζε την «κομμουνιστική ανταρσία» τασσόμενος ανοιχτά υπέρ των «εθνικοφρόνων» δυνάμεων. Αυτή ήταν και η αιτία της αποχώρησης αρκετών αθλητών και μελών του συλλόγου που διαφωνώντας με την ανάμειξη της ομάδας στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας ίδρυσαν τον «Αθλητικό Σύλλογο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας». Από τότε η παραδοσιακή πολιτική σύγκρουση ακροδεξιάς – δημοκρατικών δυνάμεων στην Κύπρο παίρνει και τη μορφή της σύγκρουσης ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Έτσι στις κερκίδες των οπαδών του ΑΠΟΕΛ μπορεί κανείς να θαυμάσει:
· Το ναζιστικό σύμβολο της σβάστικας (αγκυλωτός σταυρός)να ανεμίζει ξεδιάντροπα.
· Πανό με τη λέξη HITLER.
· Κέλτικους φασιστικούς σταυρούς
· Εικόνες του γερμανοντυμένου αρχηγού της φασιστικής «Χ» στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής, στρατηγού Γρίβα.
· Τους οπαδούς της ομάδας να χαιρετούν φασιστικά.
· Πανό με το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα».
Μετά από κάποιον αγώνα μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα φασιστοειδή του ΑΠΟΕΛ να κατευθύνονται εν πομπή στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου όπου αλαλάζοντας υποστέλλουν την επίσημη Κυπριακή σημαία από τον ιστό του Ιδρύματος και υψώνουν την σημαία του Ελληνικού κράτους.
Σε δημοσίευμα της Πατρίδας της 23ης Νοεμβρίου κάποιος Πανίκος Ελευθερίου, προφανώς Κύπριος – οπαδός του ΑΠΟΕΛ, ποντάροντας στην άγνοια κάποιων προκαλεί βάναυσα την ιστορική μνήμη και την δημοκρατική συνείδηση των ηρακλειωτών παραδίδοντας μαθήματα εθνικοφροσύνης. Έτσι παρουσιάζει τους προκλητικούς οπαδούς της ομάδας του σαν «λεβέντες Έλληνες» επειδή υψώνουν τη σημαία του ελληνικού κράτους σε διεθνείς αγώνες της ομάδας και δη μέσα στην Τουρκία. Από πότε, αλήθεια, μια πολιτική προβοκάτσια ισοδυναμεί με εθνική ενέργεια; Γιατί δε σήκωσαν την Κυπριακή σημαία που απεικονίζει ενιαία την Κύπρο; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι αυτή η ενέργεια «ρίχνει νερό στο μύλο» της τουρκικής προπαγάνδας; Οι Ελληναράδες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να αποδεχθούν ότι η Κύπρος κατοικείται από Ελληνοκύπριους ΚΑΙ Τουρκοκύπριους. Και είναι ο τυφλός εθνικισμός κάποιων σαν το Γρίβα και τα φασιστοειδή της προδοτικής ΕΟΚΑ Β’ που έφεραν τον «Αττίλα» σε συνεργασία με την ελληνική χούντα του Ιωαννίδη. Πωρωμένοι εθνικιστές όπως οι σημερινοί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, ευθύνονται για την τραγωδία που βύθισε στο πένθος και οδήγησε στον ξεριζωμό χιλιάδες οικογένειες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τέτοια καθάρματα ανέτρεψαν το Μακάριο στις 15 Ιούλη του ’74 δίνοντας το πρόσχημα στους Τούρκους να εισβάλλουν στο νησί.
Και κάτι ακόμα:
Τα χέρια των αγαπημένων «ηρώων» των οπαδών του ΑΠΟΕΛ είναι βαμμένα με αίμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από την εποχή ακόμα της Αγγλοκρατίας αλλά και σε ειρηνικές περιόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Γρίβας και οι ακροδεξιοί φονιάδες του σκότωναν ΚΥΠΡΙΟΥΣ: Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκύπριους. Ειδικά η «λατρεμένη» των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, «ΕΟΚΑ Β’», όπως έγραψε και στο «ΒΗΜΑ» της 23ης Νοεμβρη ο Πάτροκλος Σταύρου, επιδόθηκε από το 1971 μέχρι τις αρχές του 1974 σε «δολοφονίες, ένοπλες επιθέσεις σε αστυνομικούς σταθμούς, διαρρήξεις σε αποθήκες οπλισμού της Εθνικής Φρουράς που οι χουντικοί διοικητές τους, άφηναν επίτηδες αφύλακτες, ενώ διακινούσαν με στρατιωτικά οχήματα τον ίδιο τον… «τουρκοφάγο» Γρίβα και τον έκρυβαν σε στρατόπεδα της χουντοκρατούμενης Εθνικής Φρουράς».
Αυτά έφεραν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Για αυτό είναι ντροπή οι ομοϊδεάτες όσων,με την καθοδήγηση της CIA και χέρι χέρι με την στρατιωτικοφασιστική χούντα της Ελλάδας έδωσαν το απαραίτητο πρόσχημα στην τουρκική στρατοκρατία να διχοτομήσει την Κύπρο, να ρίχνουν σήμερα σε άλλους ευθύνες για τη μη λύση του Κυπριακού.
Οι Κρητικοί θυμούνται και ξέρουν. Και είναι στο πλευρό της κυπριακής κυβέρνησης που σε αντίξοες πραγματικά συνθήκες αγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή λύση, προς όφελος όλων των κατοίκων της Κύπρου, ανεξάρτητα από εθνοτική, θρησκευτική ή φυλετική ιδιότητα.
Ο εθνικισμός σε όλες του τις εκδοχές (τουρκικός, ελληνικός, ελληνοκυπριακός, τουρκοκυπριακός) είναι ο μοναδικός εχθρός της Κύπρου.Υ.Γ. Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ". Πριν γινει αυτό ένας φανατικός οπαδός του apoel ειχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για την "λεβεντιά" των αποελούλων και γενικοτερα των φασιστών της Κύπρου...

    

More Recent Articles


You Might Like

Click here to safely unsubscribe from "Ανεξάρτητη Μαθητική Δράση."
Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy